Működése

Hogyan működik a fogfehérítés
a 2 lépéses technológiával

Tudjon meg többet most
közeli

A fogfelületen több millió mikroszkopikus pórus található, amelyekbe idővel szerves kötéssel számos olyan anyag rakódik le, amelyekkel a fog érintkezésbe lép, például italok és dohány, és amelyek a fogzománc elszíneződését okozzák. Ezen elszíneződések eltávolítására különböző módszerek léteznek.

Ezek közül az egyik az olyan dörzsölő hatású fogkrémekkel történő fogmosás, amelyek eltávolítják a foltokat, viszont a dörzsölés miatt (csiszoló-, súroló anyagok) károsíthatják a fogzománcot. A módszerek egy másik csoportjába tartozik a hidrogénperoxiddal történő fehérítés, amely viszont a száj nyálkahártyájának irritációját okozhatja és ezért csak fogorvosok alkalmazhatják.

A kozmetikumokra vonatkozó európai törvények kizárólag a fogorvosok számára engedélyezik a nagy dózisú peroxidkezelést (0,1%-nál nagyobb koncentrációjú hidrogénperoxid). Ez a fehérítési módszer általában igen drága. A peroxid-alapú fogfehérítő termékek nagy része az interneten is megvásárolható. Ezek a termékek gyakran a tengerentúlról származnak. Azt javasoljuk, hogy kerülje ezen termékek használatát, mivel károsíthatják a fog felületét és egyéb szájüregproblémát, például irritációt is okozhatnak.

Egy hatékonyabb és egyszerűbb módszert kínálnak a Rapid White fogfehérítő termékei teljesen hidrogénperoxid-mentesek és 2-lépcsős technológiával működnek. A katalizátoranyag és a fogfehérítő gél, ill. Bleaching csík érintkezésbe lépésekor klórdioxid (klór és oxigén) keletkezik. A klórdioxid reakcióba lép az elszíneződésekkel és oxidálja ezeket. Ezáltal az elszíneződések feloldódnak és a fog színe fehérebb lesz. A Rapid White ezáltal hatékony módszert kínál a fogfehérítésre.

Az optikai fogfehérítés működésmódja

Tudjon meg többet most
közeli

A színező hatású élelmiszerek napi fogyasztása miatt természetes, hogy idővel a fog felülete is elszíneződik. Egy idő elteltével már a fogak napi rendszerességű ápolása és tisztítása sem elegendő az elszíneződés eltávolításához.

Ilyen esetekben általában a gyógyszertárakban vény nélkül kapható fogfehérítő termékek, ill. a fogorvos által végzett professzionális fogfehérítés jelenthetnek megoldást. Viszont nem mindenki tud, ill. akar fogfehérítő termékeket alkalmazni. Ennek oka lehet például a fogorvosi szolgáltatás túl magas ára, a nagyon érzékeny fogíny, vagy a túlérzékeny fogak.

A Rapid White „Direct White” fogkrém tökéletes megoldást kínál. Fogmosáskor a termék fehér direkt pigmentjei réteget képeznek a fogak felületén, amely által a fogak megjelenése fehérebb lesz. A hatás azonnal látható. Leegyszerűsítve azt is lehet mondani, hogy a fehér direkt pigmentek „fehér festéket” alkotnak és ezzel úgyszólván „fehérre festjük” a fogakat. Pontosan megnevezve ez a hatóanyag a titánium-dioxid. Hatása csak átmeneti és a nap folyamán a fog elveszíti fehér megjelenését. A hatás újbóli előidézéséhez ismét fogat kell mosni. Ez a módszer teljesen veszélytelen. A fogkrém mindennapi használatra kiválóan alkalmas.