Működése

Hogyan működik a fogfehérítés
a 2 lépéses technológiával

Tudjon meg többet most
közeli

A fogfelületen több millió mikroszkopikus pórus található, amelyekbe idővel szerves kötéssel számos olyan anyag rakódik le, amelyekkel a fog érintkezésbe lép, például italok és dohány, és amelyek a fogzománc elszíneződését okozzák. Ezen elszíneződések eltávolítására különböző módszerek léteznek.

Ezek közül az egyik az olyan dörzsölő hatású fogkrémekkel történő fogmosás, amelyek eltávolítják a foltokat, viszont a dörzsölés miatt (csiszoló-, súroló anyagok) károsíthatják a fogzománcot. A módszerek egy másik csoportjába tartozik a hidrogénperoxiddal történő fehérítés, amely viszont a száj nyálkahártyájának irritációját okozhatja és ezért csak fogorvosok alkalmazhatják.

A kozmetikumokra vonatkozó európai törvények kizárólag a fogorvosok számára engedélyezik a nagy dózisú peroxidkezelést (0,1%-nál nagyobb koncentrációjú hidrogénperoxid). Ez a fehérítési módszer általában igen drága. A peroxid-alapú fogfehérítő termékek nagy része az interneten is megvásárolható. Ezek a termékek gyakran a tengerentúlról származnak. Azt javasoljuk, hogy kerülje ezen termékek használatát, mivel károsíthatják a fog felületét és egyéb szájüregproblémát, például irritációt is okozhatnak.